Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zdravje Pet kirurgov odhaja iz šempetrske bolnišnice. Odziv na razmejitev javnega in zasebnega zdravstva?

Pet kirurgov iz šempetrske bolnišnice je podalo odpoved. Njihovo odločitev naj bi spodbudila napoved premierja Goloba o strožji razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva. Direktor bolnišnice napoveduje, da bo poskusil ohraniti sodelovanje s kirurgi.

274

Intervju za CNN Golob je voditelje držav EU-ja v pismu pozval k priznanju Palestine

Premier Robert Golob je v pogovoru za ameriško televizijo CNN dejal, da je v pismu voditelje držav članic EU-ja pozval, naj se pridružijo procesu priznavanja Palestine. Razmere v Gazi pa je opisal kot katastrofo, kakršni še nismo bili priča.

59

Težave šolskega sistema Skupno opozorilo ravnateljev, staršev in učiteljev: Smo na vlaku, ki je začel drveti navzdol

Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev so opozorili na vse večje težave šolskega sistema in politiko pozvali k ukrepanju. Minister Darjo Felda je v odzivu dejal, da se zavedajo, da je področje izobraževanja potrebno sprememb in podpore.

298

Vojna v Gazi Ladja z domnevnim orožjem za Izrael naj bi plula proti Kopru. Luka: Naš dostop do informacij omejen.

Španski zunanji minister je dejal, da je Španija zavrnila dovoljenje za vplutje ladje, ki prevaža orožje v Izrael, v špansko pristanišče. To bo dosledna politika, je napovedal. Druga ladja z orožjem, ki naj bi šlo na Češko, naj bi plula proti Sloveniji.

174

Misija Malmö TV Slovenija od EBU-ja zahteva odgovore in pojasnila, tudi glede glasovanja Slovencev

TV Slovenija od EBU-ja želi natančne podatke, kako je glasovalo slovensko občinstvo ter dodatna pojasnila glede izključitve Nizozemske, prepovedi zastav EU-ja, morebitnega vpliva sponzorja na vsebino dogodka in smiselnosti glasovanja "preostalega sveta".

120

Novice

Hrvaška Plenković predstavil program nove vlade. Obljublja 1600 evrov povprečne neto plače.

Razpravo v hrvaškem saboru pred glasovanjem o sestavi in programu nove vlade, ki ju je danes predstavil premier Andrej Plenković, so zaznamovala predvsem demografska in ideološka vprašanja. Glasovanje o zaupnici vladi bo predvidoma pozno ponoči.

19

Vojna v Ukrajini Moskva opozarja Zahod, da se igra z ognjem. Ukrajina napadla rafinerije v Rusiji.

Rusko zunanje ministrstvo je opozorilo Zahod, da se igra z ognjem, s tem ko Ukrajini dopušča uporabo zahodnega orožja za napade na Rusijo. Putin je medtem dejal, da ruske sile pri Harkovu ustvarjajo "tamponsko cono" za zaščito ruskih obmejnih regij.

126

Gospodarstvo Vasle: Že dolgo v EU-ju nastaja bančna unija, a smo še vedno na točki, ko se o njej še pogovarjamo

Na mednarodni konferenci Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope je direktor evropskega oddelka v Mednarodnem denarnem skladu Alfred Kamer napovedal znižanje evrskih obrestnih mer za 0,25 odstotne točke.

4

Šport

Giro Trojček zmag Milana, Ineosov poskus presenečenja neuspešen

Jonathan Milan je zmagovalec 13. etape Dirke po Italiji, ki jo je odločil sprint glavnine. Tadej Pogačar je zanesljivo ubranil rožnato majico. To je bila še zadnja lahka etapa pred festivalom štirih zaporednih zahtevnih etap.

63

Liga NBA Zgodovinska zmaga Minnesote, ki je izsilila sedmo tekmo

Košarkarji Minnesote so pred svojimi gledalci visoko premagali aktualnega prvaka Denver s 115:70, izid v seriji izenačili na 3:3 in izsilili sedmo tekmo, ki bo v noči na ponedeljek.

285

Rokomet Gorenje pred zadnjim krogom še naprej točko pred Trimom Trebnje

Rokometaši Gorenja so na pragu naslova prvakov. Po zmagi v gosteh nad Grosistom Slovanom mora velenjska ekipa v zadnjem krogu, ko bo tekmec Jeruzalem Ormož, ubraniti točko prednosti pred Trimom Trebnje.

Nogomet Xavi razjezil Laporto; ta naj bi že iskal novega trenerja

Katalonski nogometni velikan Barcelona naj bi po poročanju več španskih medijev odpustil trenerja Xavija. Nepričakovana poteza naj bi sledila le nekaj tednov za tem, ko je predsednik kluba Joan Laporta potrdil Xavija tudi za naslednjo sezono.

24

Serie A Allegri odpuščen po incidentu po koncu finala pokala

Vodstvo Juventusa je odpustilo trenerja Massimiliana Allegrija. Že dlje časa se je govorilo o njegovem odhodu po koncu sezone. Kaplja čez rob je bil incident po tekmi finala italijanskega pokala v sredo na rimskem Olimpicu.

3
Oglasno sporočilo

Rama Crema - inovacija na trgu rastlinskih izdelkov v Sloveniji

Upfield, globalni vodja v proizvodnji rastlinskih živilskih izdelkov, predstavlja dve novosti na slovenskem trgu - rastlinski alternativi sladki smetani: Rama Crema 15% za juhe in omake ter Rama Crema 31% za stepanje in pripravo sladic.

Odbojka V prvem nizu zaostajale za 9 točk, na koncu pa gladko zmagale

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi prvega turnirja zlate evropske lige v Rakvereju v Estoniji s 3:0 (23, 18, 18) premagala gostiteljice turnirja. Nika Markovič je bila s 15 točkami najučinkovitejša.

5
Več

Kultura

Knjige Častno razsodišče DSP-ja je pisateljici Gabrieli Babnik Ouattara izreklo javni opomin

Častno razsodišče DSP-ja je ugotovilo, da je Gabriela Babnik Ouattara s tem, ko ni korektno označila delov besedila, ki jih je v svoj roman Za angele, da jim ne bo dolgčas prepisala iz dela Samo en ples, kršila avtorske pravice Maline Schmidt Snoj.

5

Arhitektura in oblikovanje Kako do prostora za ustvarjanje, kako ga ohraniti in (p)ostati prostor tvorjenja družbe

Boj za prostor je politični boj. Kulturna in umetniška produkcija sta se v zadnjih letih izjemno povečali, posebej tisti, ki pridejo 'pozneje', težko dobijo prostor za ustvarjanje.

3

Dediščina Valvasorjeva nagrajenca za življenjsko delo sta Verena Perko in Andrej Smrekar

Pred mednarodnim dnevom muzejev je Slovensko muzejsko društvo razglasilo letošnje prejemnike Valvasorjevih odličij. Za življenjsko delo bosta letos nagrajena arheologinja in muzealka Verena Perko ter umetnostni zgodovinar Andrej Smrekar.

1
Več

Zabava in slog

Končno Prvi uradni dokumentarec o skupini Led Zeppelin kmalu tudi v kinematografih

V kinematografe bo predvidoma še letos prišel težko pričakovani dokumentarec režiserja Bernarda MacMahona o britanski rockovski zasedbi Led Zeppelin. Becoming Led Zeppelin so že leta 2021 sicer prikazali na filmskem festivalu v Benetkah.

14

Praznovanje V Metliki se začenja Vinska vigred, v Marezigah praznujejo praznik refoška in slovenske Istre

V Metliki se s prireditvami, s poudarkom na izobraževanju o vinu in kulinariki, začenja 42. Vinska vigred v Beli krajini. Medtem so Marezige že v znamenju 51. praznika refoška in slovenske Istre, ki je namenjen tudi spodbujanju vinogradništva.

2

Evrovizija Nemo Švico poziva k priznanju tretjega spola

Na letošnji Evroviziji je slavila Švica, s tem pa je krono prvič osvojila tudi nebinarna oseba. Nemo pa si že želi postaviti nov mejnik – švicarske oblasti prepričati, da se na uradnih dokumentih pri kategoriji spola uvede še tretja, nebinarna, možnost.

175

Radi bi se srečali z Žigo "Potujoči babici" pri 80 letih okoli sveta: "Treba se je dvigniti iz naslonjača"

Se spomnite pustolovskega romana Julesa Verna V osemdesetih dneh okoli sveta? Izšel je leta 1872, v njem pa Phileas Fogg, angleški gospod, ki slovi po točnosti in predvidljivosti, s prijatelji iz kluba sklene stavo, da lahko v 80 dneh prepotuje svet.

30

Kulinarika Michelinova zvezdica prvič romala tudi na mehiško stojnico s takosi

Prestižno Michelinovo zvezdico je prvič prejela stojnica s takosi. Devet kvadratnih metrov velika restavracija Tacos El Califa de Leon v Ciudadu de Mexico, ki deluje že več kot 50 let, streže le štiri vrste mesnih takosov, ki veljajo za najboljše v mestu.

4
Oglasno sporočilo

Matjaž Javšnik v novi, čisto resni monokomediji

V novi predstavi, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje - s humorjem.

Avtomobilnost Trisobno stanovanje na poti

Volkswagen california je postal trisobni apartma. Glavni razvojnik nam je predstavil vse glavne prednosti bivalnika s parom drsnih stranskih vrat. S članom uprave pa smo poklepetali o hibridnem pogonu in ga primerjali z električnim ID buzzom.

21
Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov