Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kraljevska etapa Pogačar z noro zmago ubil še zadnje upanje tekmecev

Tadej Pogačar je z izjemno predstavo v zadnjih 15 km v svojem slogu zmagal na 15. etapi Dirke po Italiji! Skočil je iz glavnine in 2 km pred ciljem ujel tudi zadnjega ubežnika Naira Quintano. Najbližji zasledovalci v skupnem seštevku so zaostali 3 minute.

383

EP na divjih vodah Trojna slovenska zmaga kanuistov, ekipno še zlato in srebro

Slovenski dan na domačem evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah. Evropski prvak je postal 16-letni Žiga Lin Hočevar, srebrno medaljo je osvojil Luka Božič, bronasto odličje pa Benjamin Savšek. Tudi ekipno so bili Slovenci zlati, Slovenke srebrne.

29

Bližnji vzhod Iranski predsednik in zunanji minister na krovu ponesrečenega helikopterja

Iz Irana poročajo o nesreči helikopterja, s katerim naj bi se prevažal predsednik Ebrahim Raisi, na njem pa je bil tudi zunanji minister Hosein Amirabdolahian.

6

Foto Rod Stewart na ljubljansko tržnico po ogrlico za koncert

Legendarni britanski pevec Rod Stewart, poznan po uspešnicah, kot so Sailing, The First Cut Is The Deepest in Rhythm Of My Heart, se je pred prvim koncertom v Sloveniji sprehodil po središču Ljubljane.

41

Odmevi Ali sta utišala kritike? "Mislim, da nama je vseeno. Uživava v igranju drug z drugim."

Dallas je v finalu Zahoda tako v hokeju kot v košarki. Zdaj Mavericksi čakajo na boljšega iz dvoboja Denver – Minnesota. Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu se smeji, saj imata razpoložene in lačne soigralce, ki lahko uženejo še tretjega nosilca po vrsti.

125

Novice

Nesreča pri Bloški Polici Motorist zapeljal na nasprotno stran vozišča in po trčenju umrl

Nekaj po 13. uri se je na cesti od Nove vasi proti Bloški Polici zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 49-letni motorist.

Evropa V trčenju plovil na Madžarskem najmanj dve smrtni žrtvi

Na reki Donavi v bližini kraja Veroce v osrednji Madžarski sta v trčenju potniške ladje in motornega čolna v soboto zvečer umrla dva človeka, je sporočila policijska uprava v Budimpešti.

Evropa Slovaški premier zunaj smrtne nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti, je sporočil podpredsednik vlade in obrambni minister Robert Kalinak ter dodal, da je premierjevo zdravstveno stanje še vedno resno in da štiri dni po neuspelem atentatu ostaja v intenzivni negi.

8

Šport

Prva liga Koper – Maribor 0:0, Olimpija – Bravo Kostel 0:0

Po sobotnem boju za obstanek prinašata zadnji dve tekmi v sezoni v Prvi ligi Telemach odgovor na razvrstitev med drugim in petim mestom, kar pomeni različna izhodišča za evropsko poletje, pri čemer lahko tudi četrto mesto prinaša nastop v Evropi.

25

Premier liga Manchester City - West Ham 2:1, Arsenal - Everton 0:1

V Premier ligi je na sporedu zadnji krog. Manchester City lovi četrti zaporedni naslov in ima usodo v svojih nogah. Premagati mora West Ham. Arsenal, ki je bil zadnjič prvak leta 2004, se meri z Evertonom in čaka na spodrsljaj sinjemodrih.

2

Motokros Tim Gajser dobil prvo dirko v Franciji

Tim Gajser je zmagal v prvi vožnji svetovnega prvenstva motokrosistov na Veliki nagradi Francije v St. Jean d'Angelyju. Druga vožnja je na sporedu ob 17. uri.

2

Formula 1 Verstappen slavil v Imoli, a je bil Norris blizu

Max Verstappen (Red Bull) je na sedmi postaji svetovnega prvenstva formule 1 v Imoli dosegel peto letošnjo zmago. Branilec naslova je za manj kot sekundo ugnal Britanca Landa Norrisa (McLaren), tretji je bil Monačan Charles Leclerc (Ferrari).

2

NBA Dallas po dramatični končnici in velikem preobratu v finalu Zahoda

Košarkarji Dallasa so se uvrstili v finale Zahodne konference. S 117:116 so na šesti tekmi premagali Oklahoma City, potem ko so zaostajali že za 17 točk, in serijo dobili s 4:2. Odločilni točki je s prostih metov prispeval P. J. Washington.

686
Oglasno sporočilo

Doživljenski Microsoft Office 2021 že od 17 € in Windows 11 Pro že od 10 € na Keysoffu

Ravnanje z dokumenti občutljive narave, pregledovanje pomembne elektronske pošte in opravljanje nalog je dovolj, da se vam zvrti ne glede na vaš poklic.

VN Gorenjske Na Zatrniku v sprintu deveterice odločal fotofiniš

Po marčnih štirih tekmah se je mednarodna kolesarska sezona v Sloveniji nadaljevala s tretjo izvedbo Velike nagrade Gorenjske. V sprintu deveterice po vzponu na Zatrnik je bil najmočnejši Čeh Michal Schuran, kar je potrdil tudi fotofiniš.

3
Več

Kultura

Cannes Jorgos Lantimos: Moji filmi z mračnjaškim humorjem so manj čudni od dogajanja v svetu

Na festivalu v Cannesu je premiero doživel tudi absurdistični film režiserja Jorgosa Lantimosa, naslovljen Kinds of Kindness (Vrste prijaznosti), v katerem igra Emma Stone, ki s tem grškim kinematografskim mojstrom vse pogosteje sodeluje.

1

Slikarstvo Najbogatejša Avstralka neuspešno zahteva umik svojega portreta iz Narodne galerije

Avstralska rudarska magnatka Gina Rinehart je od Narodne galerije Avstralije (NGA) v Canberri zahtevala, da se njen portret, ki ga je ustvaril aboriginski umetnik Vincent Namatjira, umakne z razstave, naslovljene Avstralija v barvah.

10

Arhitektura in oblikovanje Bistro Aftr edini nagrajenec iz Slovenije na festivalu Big Arhitektura Ljubljana

S podelitvijo nagrad v kategorijah arhitektura in interier se je sklenil festival Big Arhitektura Ljubljana. Nagrade je prejelo 13 ustvarjalcev, slovenski zmagovalec v kategoriji interier je bistro Aftr, delo arhitekturnega biroja Plusminus30.

Več

Zabava in slog

Video Orlovska arena pri Beljaku - ena najzanimivejših turističnih znamenitosti v Avstriji

Ena najzanimivejših turističnih znamenitosti v Avstriji je orlovska arena pri Beljaku. V edinstvenem živalskem vrtu v Evropi živijo številne vrste ujed in sov, turisti pa si lahko ogledajo tudi predstavo z orli.

1

Avtomobilnost Kitajski avtomobilski proizvajalci osvajajo Evropo

Kitajska avtomobilska industrija je trenutno na vrhuncu moči in povsem jasno je, da so kitajski proizvajalci že začeli množično osvajati Evropo. V Avtomobilnosti smo obiskali pekinški avtosalon in Geelyjevo tovarno.

64

Slovenska vinska nogometna reprezentanca Ko da kapetan znak, vsi igralci vzkliknejo: "Na zdravje! Na zdravje! Na zdravje!"

Slovenski vinarji v teh dneh skrbijo za vinograde, nekateri med njimi pa se bodo v kratkem odpravili na evropsko prvenstvo vinarjev, kjer je njihov cilj osvojiti peti naslov prvakov. "Imamo dobro ekipo, predvsem pa nas krasi ekipni duh," pravijo.

12

Beograd Na mestu bombardiranega generalštaba bodo Američani zgradili luksuzni hotel

Srbska vlada je podpisala pogodbo z ameriškim podjetjem o revitalizaciji generalštaba, ki ga je leta 1999 bombardiral Nato. Na omenjenem območju namerava zet Donalda Trumpa Jared Kushner zgraditi luksuzni hotel in stanovanjsko-poslovni kompleks.

11

Zanimivosti Čilska olimpijska reprezentanca okleščena zaradi pogina kobile Eden

Čilski jahač Jaime Bittner ne bo nastopil na konjeniškem tekmovanju na olimpijskih igrah v Parizu, saj je zaradi okužbe poginila njegova kobila Eden.

Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

"Tako lepo se je vrniti" Cameron Diaz po desetih letih premora znova v akciji

Oboževalci ameriške igralke Cameron Diaz bodo zagotovo veseli novice, da se ta kmalu vrača na male zaslone. Po dolgem premoru bo predstavila svoj novi filmski projekt – akcijsko komedijo z naslovom Back in Action (Znova v akciji).

Več

Uredniški izbor

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

62

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

133

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov