Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Začel delovati pomol Španija ladji z orožjem za Izrael ni dovolila vpluti v svoje pristanišče

Zunanji minister Španije José Manuel Albares je dejal, da je Španija zavrnila dovoljenje za vplutje ladje, ki prevaža orožje v Izrael, v špansko pristanišče. To bo dosledna politika Španije, je napovedal. Medtem je začel delovati ameriški pomol v Gazi.

36

Ob osmih Marko Bošnjak: Pričakovanje, da bo ESČP dal arbitraži dodatno veljavo, je bilo napačno

Za opredeljevanje do veljavnosti arbitražne odločitve ali poteka meje med Slovenijo in Hrvaško na morju ESČP ni pristojno, je v oddaji Ob osmih dejal sodnik tega sodišča Marko Bošnjak.

Vreme Na Rudnem polju v pol ure padlo 24 litrov dežja na kvadratni meter, škodo povzročile tudi strele

Močne padavine so v četrtek zvečer zajele večji del države, na Rudnem polju je, denimo v pol ure, med 19. in 19.30, padlo 24 litrov dežja na kvadratni meter, je sporočil Arso. V Šmarju pri Jelšah so meteorne vode zalile okoli 30 objektov.

13

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

81

Radi bi se srečali z Žigo "Potujoči babici" pri 80 letih okoli sveta: "Treba se je dvigniti iz naslonjača"

Se spomnite pustolovskega romana Julesa Verna V osemdesetih dneh okoli sveta? Izšel je leta 1872, v njem pa Phileas Fogg, angleški gospod, ki slovi po točnosti in predvidljivosti, s prijatelji iz kluba sklene stavo, da lahko v 80 dneh prepotuje svet.

9

Novice

Črna kronika Anonimni klicatelj z grožnjo o bombi prekinil delo okrožnega sodišča v Ljubljani

Z ljubljanskega okrožnega sodišča so sporočili, da so okoli 8.30 prejeli telefonski klic z grožnjo, da je v poslopju sodišča na Tavčarjevi ulici bomba. Obravnave so prekinjene, stavbo pa pregleduje policija.

4

Evropa V središču nizozemskega koalicijskega sporazuma stroga omejitev priseljevanja

Nizozemski skrajni desničar Geert Wilders je po prepričljivi zmagi na novembrskih parlamentarnih volitvah in šestih mesecih pogajanj za strogo zaprtimi vrati s še tremi desnosredinskimi strankami sklenil izrazito protipriseljenski koalicijski sporazum.

42

Poraz slovenskih ribičev Sancin: Odločitev kaže, da na ESČP-ju dramatično primanjkuje strokovnjakov za mednarodno pravo

"Če ne velja razsodba, ki jo je sprejelo arbitražno sodišče, zakaj bi potem zavezovale sodbe tega sodišča (ESČP-ja, op. n.), me razumete?" je kontradiktornost razsodbe ESČP-ja, ki je dal prav Hrvaški, izpostavila pravna strokovnjakinja Vasilka Sancin.

194

Šport

Liga NBA Zgodovinska zmaga Minnesote, ki je izsilila sedmo tekmo

Košarkarji Minnesote so pred svojimi gledalci visoko premagali aktualnega prvaka Denver s 115:70, izid v seriji izenačili na 3:3 in izsilili sedmo tekmo, ki bo v noči na ponedeljek.

115

Giro, 13. etapa Danes najlažja etapa, ki je po profilu čista palačinka

Na Dirki po Italiji je pred festivalom štirih zaporednih zahtevnih etap na vrsti še zadnja lahka etapa, po mnenju večina strokovnjakov celo najlažja etapa na 107. Dirki po Italiji.

3

Dirka po Italiji Gorazd Štangelj: "Ne želimo le čakati in dirkati na drugo ali tretje mesto."

Za kolesarji na Dirki po Italiji je prva polovica uvodne tritedenske preizkušnje sezone, v rožnati majici vodilnega pa še vedno zanesljivo vozi Tadej Pogačar, ki ima na svojem računu že tri etapne zmage in še vedno ne kaže znakov šibkosti.

3

Odbojka Za uvod evropske lige ob 17.00 proti Estoniji

Slovenske odbojkarice danes čaka začetek evropske lige, ob 17.00 se bodo v Talinu pomerile z domačo reprezentanco. Slovenski selektor Alessandro Orefice je pred prvim dvobojem prepričan o dobri pripravljenosti svojih varovank.

Liga NHL Kreider s trojčkom v zadnji tretjini popeljal Rangerse med štiri

Hokejisti New York Rangersov so prvi, ki so se uvrstili v konferenčni finale. Na šesti tekmi so v gosteh premagali Carolino s 5:3. Junak tekme je bil Chris Kreider, ki je v zadnji tretjini dosegel hat-trick.

1
Oglasno sporočilo

Doživljenski Microsoft Office 2021 že od 17 € in Windows 11 Pro že od 10 € na Keysoffu

Ravnanje z dokumenti občutljive narave, pregledovanje pomembne elektronske pošte in opravljanje nalog je dovolj, da se vam zvrti ne glede na vaš poklic.

SP v hokeju Avstrijci v zadnji sekundi presenetili Fince in naredili velik korak proti obstanku

Avstrijski hokejisti so na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Pragi dva dneva za tem, ko so namučili Kanado, naredili velik korak proti obstanku, saj so ugnali Finsko s 3:2.

29
Več

Kultura

Beremo Salman Rushdie: Nož

"Tudi pome je prihajala smrt, vendar se mi ni zdela prav nič mogočna. Če kaj, se mi je zdela anahronistična," zapiše Salman Rushdie v svoji najnovejši knjigi Nož o trenutku, ko se mu je približeval atentator z nožem v roki.

4

Premiera na TV SLO 1 Dokumentarec o zadružnih domovih: Kako dihajo danes in kaj jih čaka v prihodnosti?

Leta 1947 je bil zagnan jugoslovanski projekt zgraditve zadružnih domov, ki so bili namenjeni srečevanju, izmenjavi, povezovanju. Dokumentarec Zadružni dom se posveča njihovi sedanjosti in usmerja pogled v prihodnost.

5

Knjige Potujoče knjižnice že več kot 50 let skrbijo za knjižne želje bralcev, trenutno v 90 občinah

V krajih, kjer knjižnic ni, za dostopnost knjig skrbijo potujoče knjižnice oziroma t. i. bibliobusi. Prve potujoče knjižnice so se leta 1973 razveselili v Kopru, zdaj jih je 13, z njimi pa knjižničarji svoje zveste bralce obiskujejo v 90 občinah.

2
Več

Zabava in slog

Kulinarika Michelinova zvezdica prvič romala tudi na mehiško stojnico s takosi

Prestižno Michelinovo zvezdico je prvič prejela stojnica s takosi. Devet kvadratnih metrov velika restavracija Tacos El Califa de Leon v Ciudadu de Mexico, ki deluje že več kot 50 let, streže le štiri vrste mesnih takosov, ki veljajo za najboljše v mestu.

1

Avtomobilnost Trisobno stanovanje na poti

Volkswagen california je postal trisobni apartma. Glavni razvojnik nam je predstavil vse glavne prednosti bivalnika s parom drsnih stranskih vrat. S članom uprave pa smo poklepetali o hibridnem pogonu in ga primerjali z električnim ID buzzom.

13

Evrovizija Izraelska javna televizija v bran Eden Golan: delegacija se je spopadala z ogromnim pritiskom

Izraelska delegacija na Evroviziji se je spopadala z "izkazovanjem sovraštva brez primere" drugih držav in njihovih udeležencev, je v izjavi za BBC dejala izraelska državna televizija. Medtem v Švici opažajo izjemen porast zanimanja turistov.

12

Izbor Znani so nastopajoči na letošnjem 43. festivalu Melodij morja in sonca

Organizator Melodij morja in sonca je objavil 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo 7. julija nastopili na 43. izdaji festivala v Avditoriju Portorož-Portorose.

9

Dobrodelna gesta Baby Lasagna se je odrekel državni denarni nagradi

Hrvaški premier Andrej Plenković je želel, da Baby Lasagni, ki je na letošnji Evroviziji končal na drugem mestu, država podari 50.000 evrov. 28-letni glasbenik je pobudo zavrnil in politika pozval, naj znesek raje nameni v dobrodelne namene.

26
Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Vizualno razkošje Mariborski Mesec mode v muzeju se letos vrti okoli modne ilustracije

Tema letošnjega Meseca mode v muzeju, dolgoletnega projekta Pokrajinskega muzeja Maribor, ki vsako leto maja izpostavi svojo zbirko oblačilne kulture in išče vzporednice v sodobnosti, je modna ilustracija. Ta običajno predstavlja začetek oblikovanja.

Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

78

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Novosti Čeh

Zgodovinska biografska drama je dobra realistična pripoved o življenju in glasbenem delovanju v Benetkah 18. stoletja. Pripovedni način je prepričljiv in presenetljiv glede na romantične predstave o zgodovinskih Benetkah, ki jih navadno gojimo.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov